Skip to main content

Email: info@andravita.si | Tel: 070 258 308 | Delavni čas: po naročilu

BIORESONANCA

 

Kdor si želi dobrega zdravja,
se mora najprej vprašati,
ali je pripravljen odpraviti vzroke svoje bolezni.
Šele tedaj mu lahko pomagamo.

~ Hipokrat ~

Bioresonanca – obravnava fizičnega bitja

Bioresonančna metoda

Je sodobna metoda s področja komplementarne medicine. Izvaja se s pomočjo aparature Bicom 2000 in testnih vzorcev (hrana, glivice, bakterije, toksini …). Temelji na dejstvu, da ima vsaka snov poleg svoje kemijske oz. materialne sestave tudi fizikalno informacijo. Informacija je v obliki elektromagnetnega valovanja, z aparaturo jo lahko beležimo ter uporabimo v diagnostične in terapevtske namene.

Osnove delovanja bioresonančne metode je razkril nemški zdravnik dr. Franz Morell, ki je elektromagnetna valovanja človeškega organizma razdelil na fiziološka (zdrava) in na patološka (nezdrava). Hkrati je bilo ugotovljeno, da so fiziološka valovanja identična pri vseh ljudeh, medtem ko se patološka med posamezniki razlikujejo. Z aparaturo Bicom 2000 beležimo bolnikova lastna elektromagnetna valovanja ter jih hkrati ločimo na fiziološka in patološka. Fiziološka valovanja okrepimo, medtem ko lahko patološka valovanja oslabimo in obrnemo (invertiramo), ter jih preko elektromagnetne elektrode vrnemo v telo. Na ta način spodbujamo telo k lastnemu ravnovesju, saj cilj bioresonančnega tretmaja ni preprečevanje posameznih simptomov, temveč zdrav organizem v celoti.

Bioresonančna obravnava

Ob prvem obisku najprej pregledamo osebno zdravstveno zgodovino in opravimo pogovor o težavah zaradi katerih prihajate. Nato sledi bioresonančno testiranje, ki nam nudi hiter in natančen vpogled v zdravstveno stanje. Zato lahko opravimo bioresonančno testiranje tudi kot preventivni pregled. Postopek je popolnoma neboleč in zelo primeren za ugotavljanje zdravstvenega stanja otrok.

V času bioresonančnega testiranja sedite v oddaljenosti 30 - 50cm od izhodne elektrode. Lahko berete, rišete, meditirate, … Odsvetujemo pa, da imate pri sebi kovinske predmete in naprave z viri sevanja (npr. mobilni telefon, prenosni računalniki, ...). Otroci si lahko krajšajo čas z igranjem.

Bioresonančno testiranje opravljamo s testnimi ampulami, ki vsebujejo vzorec določene substance ali pa frekvenčni vzorec določene substance oz. stanja. Uporabljamo veliko število zelo kvalitetnih testnih ampul Terapevtske hiše Martin Keymer, A.E. Baklayan in Dr. P. Schumacher.

Naše bioresonančno testiranje vsebuje pregled:

 • energijskega stanja meridianov in organov, ter procesov v njih
 • obremenitve z elektrosmogom, geopatijo in drugimi sevanji,
 • miazem, otroških bolezni in obremenitev s cepivi
 • obremenitve z glivicami, bakterijami, virusi, paraziti
 • obremenitve s težkimi kovinami in pesticidi
 • prisotnosti borelije
 • prisotnosti žarišč v telesu
 • hormonskega stanja
 • alergij (na hrano, pršice, pelode, živalsko dlako,...)

Po opravljenem testiranju predstavimo stanje organizma in morebitne obremenitve, ter dodamo naše videnje možnih ukrepov ter potrebnih terapij. Skupaj iščemo individualne rešitve, ki vam olajšajo prehod na zdrav življenjski slog.

Testiranje s svetovanjem traja od 1,5h.

Če imate občutek, da z vašim zdravjem nekaj ni v redu, ali si želite preventivno pregledati stanje organizma, vas vabimo na bioresonančno obravnavo. Svetujemo, da si že pred obiskom preberete nasvete za zdrav življenjski slog, ki smo jih praktično preizkusili v naši desetletni praksi. Zdrav življenjski slog

Tretma in svetovanje

Po bioresonančnem testiranju za vas pripravimo načrt obravnave, ki vsebuje predvideno tretmajev in ukrepe za krepitev zdravega življenjskega sloga. Cilj bioresonančnega tretmaja ni preprečevanje simptomov, temveč krepitev lastnih ozdravitvenih sposobnosti organizma. Ob vsakem obisku nudimo individualno svetovanje, ki omogoča lažji prehod na novi način življenja.

V času tretmaja udobno sedite na stolu. Na telo namestimo dovodne in odvodne elektrode, ki so povezane z Bicom aparatom, na katerem nastavimo različne programe. V času tretmaja elektromagnetna nihanja telesa ali snovi potujejo najprej v aparat, ki jih program spremeni in potem naprej po dovodni elektrodi potujejo nazaj v organizem. Obisk traja 45 min.

Po končanem tretmaju je potrebno popiti čim več vode.

Tretmajev ne izvajamo v času nosečnosti.

Uspeh celotne bioresonančne obravnave je v veliki meri odvisen od zmožnosti posameznika, da spremeni obstoječi način življenja in morebitne razvade. Potrebno je slediti podpornim ukrepom, ki krepijo zdrav način življenja. V času izvajanja tretmajev je potrebno uživati polnovredno hrano (se izogibati svinjskemu mesu, hitri prehrani in sladkorju) in, če je potrebno upoštevati predpisano dieto, piti veliko čiste vode, se dovolj gibati in spati, ter izvajati ustrezno nego (posebno pomembno pri težavah s kožo). Edino tretmaji skupaj s sodelovanjem posameznika zagotavljajo, da bo potek zdravljenja uspešen. Pomembno je, da spremembe načina življenja, ki jih osvojimo v toku tretmajev, gojimo tudi naprej in s tem zdravje ohranjamo dolgoročno.

Bioresonančna naprava Bicom 2000

Bioresonančna naprava Bicom 2000

Indikacije

Bioresonančna metoda je najbolj poznana v diagnostiki in podpori alergij, vendar je zelo učinkovita tudi na drugih področjih. Uporabljamo jo vedno, kadar želimo celostno pristopiti k zdravju svojega telesa, zato so področja uporabe zelo različna:

 • alergije (alergijah na hrano, alergijah povezanih z inhalacijskimi alergeni kot so pelodi, živalska dlaka, pršice,..)
 • težave s kožo (ekcemi, dermatitisi, urtikarija, različni izpuščaji,..)
 • težave z dihali (bronhitis, bronhiolitis, angina, povečani mandlji, rinitis,..)
 • težave s prebavili (sindrom iritabilnega črevesa, napenjanje in vetrovi, občutek teže v želodcu, zmanjšana absorpcija hranil,..)
 • težave s sklepi (različne oblike ravmatizma)
 • težave s sečili in spolovili
 • oslabljen imunski sistem, ki ima za posledico ponavljajoče okužbe
 • kronična utrujenost in stresne obremenitve
 • okrevanje po poškodbah in operacijah

Krepitev organizma s pomočjo bioresonance je:

 • izredno učinkovito
 • brez stranskih učinkov
 • neboleče
 • brez vnosa kemičnih substanc