Skip to main content

Politika zasebnosti

POLITIKA O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH

Vsebina

  • Podatki, ki se obdelujejo
  • Informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov
  • Sodelovanje z omrežji socialnih medijev
  • Vaše pravice
  • Spremembe Politike zasebnosti
  • Stik z nami

Spletna stran je lasti in v upravljanju podjetja Andravite d.o.o. s registriranim sedežem na naslovu Gradnikova cesta 93, Radovljica, 4240 Radovljica (v nadaljevanju kot upravljalec). Ta spletna stran gostuje v Evropi pri ponudniku spletnih storitev Histrost.com d.o.o., s registriranim sedežem na naslovu Cesta železarjev 8B, Jesenice, 4270 Jesenice.

Pred uporabo te spletne strani, prosimo, da skrbno preberete politiko, saj pojasnjuje katere osebne podatke se zbira in kako se bomo obdelovali osebne podatke. Z uporabo spletne strani nakazujete na to, da sprejemate to politiko.

1. Podatki, ki se obdelujejo

Na spletni strani zbiramo in obdelujemo več vrst vaših osebnih podatkov. V te se vključene:

Informacije, ki jih posredujete ob uporabi naših storitev preko spletne strani, na primer ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, naslov.

Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov.

Informacije o naših storitvah, ki vas zanimajo in način, kako ste uspeli navezati stike z nami.

Za dodatne podrobnosti glejte 2. točko.

Ta spletna stran lahko vsebuje tudi povezavo do drugih spletnih strani partnerjev, drugih povezanih podjetij ali do spletnih strani socialnih medijev. Z uporabo teh zunanjih povezav prehajate na druge spletni strani, ki niso v lasti upravljalca, in imajo te druge spletne strani svojo lastno politiko zasebnosti. Prosimo, da preverite njihove politike zasebnosti, kadar uporabljate spletne strani preko zunanjih povezav.

 Ta spletna stran lahko vključuje tudi okvirje oz. iFrames z vsebino drugih spletnih strani oz. strani tretjih strank. Upravljalec ne odgovarja za vsebino tretjih strank, ki se prikazuje v teh okvirjih oz. iFrames. Tam predstavljene informacije predstavljajo odgovornost lastnikov teh spletnih strani. Upravljalec nima nadzora in ne prevzema odgovornosti za vsebino neodvisnih spletnih strani in zagotavlja to zunanjo vsebino obiskovalcem za njihovo lastno korist. Rezultat tega je, da boste pri obisku spletne strani s takšno vsebino prejeli piškotke. Upravljalec nima nadzora nad distribucijo takšnih piškotkov. Prosimo preverite pri tretjih strankah politiko zasebnosti za več informacij.

V okviru obdelave osebnih podatkov določeni elementi označeni z * so obvezni in predstavljajo zahtevo za opravljanje storitev podjetja upravljalca Zaradi tega ste dolžni zagotoviti podatke, ko zahtevate določene storitve. V primeru, da podatkov ne zagotovite, ne moremo izpolniti vaše zahteve.

Žal prenos podatkov prek interneta ni povsem varen. Čeprav skušamo po najboljših močeh zaščititi vaše osebne podatke, ne moremo jamčiti za varnost vaših osebnih podatkov pri prenosu prek naše spletne strani. Za prenos vaših podatkov bomo uporabili izključno varni strežnik.

2. Informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Vaši osebni podatki bodo obdelani za namene opravljanja naših storitev kot sledi:

Obdelava podatkov se izvaja na podlagi čl. 6 (1) (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov  (GDPR).

Kot upravljavci obdelujemo vaše osebne podatke kot sledi:

Podatki  (obvezni podatki, označeni z *) Namen(i)

2.1. Naročanje strank na naše storitve

Podatki za naročanje:

ime*, priimek*, elektronski naslov*, telefonska številka, kako ste izvedeli za nas*, za katero storitev se zanimate*, sporočilo*

Podatki za naročila bona:

vrsto in količino posamezne storitve*, ime*, priimek*, podjetje, davčna številka, zavezanec za DDV, naslov*, poštna številka*, kraj*, drug naslov za dostavo, telefonska številka*, elektronski naslov*, opombe naročila, strinjanje s politiko zasebnosti, prijava na novice

Nameni so:

Informacije se zbirajo na podlagi vaše privolitve za obdelavo naročanja, za zagotavljanja naših storitev, za poprodajne storitve za stranke, za analizo prodajnih podatkov in za stik z vami v skladu z vašim želenim načinom za stik.

2.2. Upravljanje stikov s strankami (CRM)

Podatki za CRM:

ime*, priimek*, naslov in poštna številka, elektronski naslov*, telefonska številka,

Nameni so:

Registracija osnovnih osebnih podatkov v zbirko CRM, ki nam jih posredujete ob poizvedbi ali naročilu za naše storitve, zahtevi za naše storitve ter uporabi naše spletne strani za namene analize prodajnih podatkov in za stik z vami v skladu z vašim želenim načinom za stik. Osnovne osebne podatke za CRM se hrani trajno, do preklica z vaše strani oz. do vaše zahteve za izbris.

2.3. Način za stik:

Podatki za stik:

e-pošta (naš glavni kanal za ponudbe in novice), SMS, telefon, pošta.

Nameni so:

Zagotavljanje storitev in komunikacije: še posebej za trženje storitev, trženjsko raziskovanje mnenj, storitve za stranke, ponudbe in novice, analiza prodajnih podatkov in stik z vami v skladu z vašim želenim načinom za stik, če pride v poštev in na osnovi vašega soglasja.

2.4. Dnevniške datoteke na vašem računalniku:

Podatki iz dnevniških datotek:
naslov internetnega protokola (IP), vrsta brskalnika in nastavitev jezika, operacijski sistem, ponudnik internetnih storitev (ISP) in datum/časovni žig (statistični podatki o uporabi brskalnika in internetni vzorci naših uporabnikov)

Nameni so:

Za optimizacijo te spletni strani glede delovanja sistema, uporabnosti in zagotavljanje uporabnih informacij o naših izdelkih in storitvah.

Za učinkovito upravljanje spletne strani, spoznavanje vedenja naših uporabnikov na spletni strani, analizo trendov in zbiranje demografskih podatkov o naših uporabnikih kot celoti. Možnost uporabe za naše storitve trženja in oglaševanja ter za komunikacije (na primer za optimizacijo in izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljanje privlačnejših posebnih ponudb in storitev)

2.5. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov upravljalec ne posreduje tretjim osebam (izven upravljanja upravljalca) razen tistim, s katerimi ima sklenjeno pogodbo v kakršnokoli obliki, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim upravljavec posreduje osebne podatke, so:

  • ponudnik posredovanja marketinških e-poštnih sporočil (AcyMailing);
  • ponudnik spletnih strani in domene (Nemis);
  • dostavna služba (Pošta Slovenija), kateri bodo zaupani le potrebni podatki za dostavo na spletnem mestu kupljene darilne bone.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru navodil upravljavca, tako osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

2.6. Informacije, zbrane prek piškotkov

Spletna stran, elektronska sporočila, spletne storitve, spletno oglaševanje in spletne interaktivne aplikacije za prilagoditve storitev uporabljajo 'piškotke'.

Kaj je “piškotek”?

Piškotek' je majhna datoteka, ki jo z našega spletnega strežnika, na katerem gostimo naše spletne strani, pošljemo, preko vašega brskalnika, na vaš računalnik. Bistveni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da vam ob obisku spletne strani, prikazuje vsebine bolj prilagojeni vašim potrebam in tehnični napravi, ki jo pri tem uporabljate.

Nekateri piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in se aktivirajo samodejno, ko uporabniki obiščejo spletno stran. Nekateri piškotki nam omogočajo zagotavljati uporabnikom storitve in funkcije, ki so najbolje prilagojene njihovim potrebam, tako da so storitve prilagojene uporabnikom in zagotavljajo preprosto in hitro delovanje naše spletne strani.

Kakšne piškotke uporablja ta spletna stran?

Upravljalec lahko na tej spletni strani uporablja tri vrste piškotkov:

  • nujno potrebni piškotki,
  • piškotki za izboljšanje funkcionalnosti,
  • piškotki za povečanje zmogljivosti.

Nujno potrebni piškotki omogočajo uporabnikom, da se spletne strani prikazujejo pravilno, uporabo vseh funkcij na spletni strani. Brez teh piškotkov ne bi mogli zagotavljati želenih storitev, na primer za obravnavo spletnih obrazcev, pravilno navigacijo po spletni strani.

Piškotki za izboljšanje funkcionalnosti zbirajo podatke o načinu uporabe z namenom izboljšanja delovanja spletne strani, podatke o vsebinah, ki so za stranke najzanimivejša in podatke o učinkovitosti naših oglaševalskih kampanj. Vse to nam pomaga pri zagotavljanju storitev in pripravi vsebin, ki si jih uporabniki najbolj želijo.

Piškotke za povečanje zmogljivosti uporabljamo za statistike o načinih uporabe naše spletne strani, za pregled učinkovitosti našega elektronskega oglaševanja in za pregled vedenja uporabnikov z namenom izboljševanja spletne strani.

Vsak uporabnik lahko na svoji napravi v brskalniku preko nastavitev delno ali v celoti onemogoči prejem piškotkov.

Če so piškotki onemogočeni, upravljalec spletne strani uporabniku ne more zagotavljati pravilno prikazovanje prilagojenih vsebin.

3. Interakcija prek družbenih omrežij

Storitve za stranke in pomoč prek družbenih omrežij

Upravljalec lahko vzpostavi in omogoči komunikacijske kanale prek družbenih omrežjih. Vzpostavljena družbena omrežja, ki so na razpolago, bo upravljalec objavil na svoji spletni strani v obliki povezav.

V primeru, da na nam posredujete sporočilo ali objavo preko družbenih omrežjih, lahko uporabimo informacije v vašem sporočilu ali objavi za odgovor glede zadeve, zaradi katere ste prek izbranega kanala družbenih omrežij vzpostavili stik z nami. Da vam bomo lahko zagotovili želeno pomoč, vas lahko prek neposrednega ali zasebnega sporočila zaprosimo za dodatne informacije, na primer podrobnosti o zadevi, ime, e-poštni naslov, telefon, kraj. Informacije, ki jih posredujete, ne bodo uporabljene za neposredno trženje. Raziskava trga, za izboljšanje storitve bo izvedena samo na osnovi zbirnih (anonimnih) podatkov.

Upoštevajte, da vaše objave ali sporočila ne smejo vsebovati občutljivih podatkov (na primer informacij o rasni ali etnični pripadnosti, političnih opredelitvah, verskih ali filozofskih prepričanjih ali zdravju). Zavedajte se, da lahko vaše objave v javnih kanalih družbenih omrežij prebere kdorkoli.

4. Vaše pravice

Kot oseba, na katero se nanašajo podatki, imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa (pravica do pozabe), omejitve obdelave, prenosljivosti podatkov in ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov na osnovi 6. člena (1) e) ali f) Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ali v primeru obdelave osebnih podatkov za namen neposrednega trženja v skladu z veljavnim pravom.

Upoštevajte, da so vaše zgoraj navedene pravice omejene z zakonom in jih moramo izpolniti samo v primeru določenih pogojev.

Spremembe:

Če ste nam pri naročilu na naše storitve posredovali svoje osebne podatke, se ti ujemajo s podatki, shranjenimi v vašem CRM profilu. Če spremenite podatke v svojem CRM profilu, se spremenijo tudi v naši podatkovni zbirki.

Blokiranje/deblokiranje oglaševanja, tržne raziskave in mnenjske ankete:

Lahko nam dovolite ali prepoveste obdelavo vaših osebnih podatkov za namene trženja. Upoštevajte naslednja navodila:

  • Če nam želite dovoliti stik z vami za namene trženja, (po želji) potrdite ustrezno okence na naši spletni strani pri naročanju na naše storitve.
  • Če kasneje ne želite več stikov za namene trženja, to lahko storite preko odjave v svojem CRM profilu.

Brisanje vaših podatkov:

Če želite, da se vsi vaši podatki izbrišejo v celoti vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto z zahtevo za izbris na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

5. Spremembe politike zasebnosti

Vse prihodnje spremembe politike zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani. Redno preverjajte to spletno stran, da boste seznanjeni s spremembami naše politike zasebnosti.

6. Stik z nami

Andravita d.o.o.
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Različica: december-2023