Skip to main content

Poslanstvo in poklic

Zopet je pomlad in znova potekajo vpisi na srednje šole in fakultete. Gre za izbiro poklicne poti, ki potem vpliva na celotno življenje. Ker se že 14 let ukvarjam z zdravilsko dejavnostjo, sem slišala že veliko zgodb, ki se niso ravno najbolj pozitivno razpletle. Izguba zdravja je velikokrat povezana z napačnim delom, ki ga človek upravlja. Včasih je dovolj manjša korekcija delovnega okolja, velikokrat pa se žal ugotovi, da je bila izbira poklica popolnoma napačna.

Ker sem vedno mnenja, da je bolje preprečiti, kot pa zdraviti, danes delim z vami nekaj ugotovitev, ki so se mi utrnile ob vseh teh tragičnih osebnih zgodbah, do katerih ne bi nikoli prišlo, če bi se v danem trenutku našel nekdo, ki bi znal iskreno opredeliti darove in šibkosti dotične osebe.

Največkrat k izbiri poklicne poti veliko prispevajo starši oz. pomembne odrasle osebe v življenju otroka. Starši večinoma želijo najboljše otroku, a kako je mogoče, da mu potem svetujejo zelo slabo. Problem je, da starši svetujejo iz svojega trenutnega umskega programa, ki pa žal ne vključuje vedenja kaj bo npr. čez 20 let.

V moji mladosti je bil znan starševski program: »uči se, da ti ne bo treba delati«. Za mnoge je bil v tistih časih zelo resničen, saj so se mnogi z dodatnim izobraževanjem izvlekli napornemu delu v proizvodnjih obratih. Veliko nas je to slišalo v mladosti in smo se izobrazili, vendar tudi veliko delali. Zakaj? Zato, ker so se razmere v tem času zelo spremenile.

Trenutni starševski program velikokrat sili otroke k študiju na tistih fakultetah, ki je v času, ki smo ga že preživeli, prinašal veliki finančni donos. Kaj bo v prihodnje zopet ne ve nihče, vendar se vseeno predvideva, da se bo ta odločitev finančno obrestovala.

Glede na to, da ne vidimo v prihodnost je vedno dobra rešitev, da se otrok uči vsakega po malo in se srečuje s čim več različnimi ročnimi spretnostmi. Še bolj pomembno pa je, da ga opazujemo in prepoznamo njegove darove in šibkosti.

Pri odraslih osebah gre nekoliko težje, saj je v ozadju finančna kalkulacija, ki nam omogoča življenje, lahko tudi preživetje. Pa vendar sem še vedno mnenja, da je za naše »zdravstveno preživetje« nujno pogledati vase in se soočiti s to temo.

Duhovno vodstvo

Vodniki vam lahko odprejo povsem nov pogled na situacijo in vas usmerijo kam pogledati oz. v katero smer kreniti. Sporočila vodnikov so običajno zelo ljubeča, spodbudna, razumevajoča in spremlja jih pomirjujoča energija, ki nam da vedeti, da zares nikdar nismo sami. Več o duhovnem vodstvu...

Za sporočila duhovnega vodstva sem se odločil zato, ker sem potreboval pomoč pri usmeritvi na poklicni poti, izboljšanju medosebnih odnosov in povečanju notranjega zadovoljstva z življenjem. Preberi celotno mnenje. Jan

V zadnjem času sem srečala osebo, ki je zelo ročno spretna, vendar dela s številkami. Rezultat: zdravstvene težave. Srečala sem tudi osebo z velikim umetniškim potencialom, a dela v poslovnem sistemu. Rezultat: zdravstvene težave. Pravtako sem srečala osebo z velikim darom za opremljanje in oblikovanje, ki pa dela v bančnem sistemu. Rezultat: zdravstvene težave.

Za vse, ki ste se našli v zgornjih besedah, je na voljo rešitev, ki vam prikaže vaše darove in zmožnosti ter hkrati daje napotke, kako na oseben in varen način priti do tega cilja. To niso vaje, ki bi jih mogli izvajati desetletja, da bi se vam posvetilo. Tudi ni neko učenje, ki potem sčasoma dozori. Ne, to je storitev, ki je enostavna, hitra in učinkovita.

Za sporočila duhovnega vodstva sem Polono prosila v obdobju, ko sem se odločala o svoji nadaljnji študijski poti. Moje duhovno vodstvo mi je povedalo, v čem sem dobra in na katerih področjih se bom v življenju našla. Prav tako pa so mi dali natančna navodila, kako se poglobim vase in še natančneje odkrijem, kaj me zares zanima. Hvala.

Eva