Skip to main content

Urška

Urška

"Moji obiski, pri Poloni Malovrh so se začeli poleti 2010. Zakaj sem prišla, ker mi zdravniki na moje simptome izčrpanosti in bolezni ledvic niso znali pomagati. Kri, voda, vsi izvidi so bili odlični, vendar moje počutje je bilo slabo.

Predno sem prišla na prvo terapijo, sem veliko prebrala o bioresonanci in o dietah, o moči zdravega metabolizma premagati vse bolezni. Tako sem se nekakšne diete lotila še pred obiskom. Z dietno prehrano sem se počutila precej lažjo in izboljšala se mi je koža, počutje, moja utrujenost je izginila. Veliko ljudi okoli mene v to ni verjelo. Govorili so mi, da so bili na tovrstnem zdravljenju njihovi sorodniki, vendar se jim je po terapiji pojavilo vse nazaj. Vprašala sem jih, ali so se med terapijo držali diete, vsi po vrsti so mi odgovarjali, da ne tako strogo, kot jaz.

Med zdravljenjem kandide je dieta še posebej stroga. Takrat sem se navadila novega načina kuhanja. V moji kuhinji ni bilo več bele moke, belega sladkorja. Po internetu sem veliko iskala nove recepte, precej sem improvizirala in odkrivala pirine oz. polnozrnato pšenične palačinke, njoke, testenine, torteline, rižote, kruh, omlete. Edini problem je bil, ko sem šla na poslovna potovanja (po Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Hrvaški) ter na kosila k prijateljem. Vendar povsod obstaja zelenjava, povsod obstaja piščančje meso. V primeru, da kje res ne bi bilo hrane zame, sem si vsakič vzela s seboj ržen kruh.

Moj fant je vse to spremljal in počasi tudi sam začel celo v službi uživati več zelenjave. Doma sva jedla vedno polnozrnato in veliko zelenjave, torej zdravo. Počasi se je tega tako navadil, da mu je bil kruh iz bele moke pust in testenine iz bele moke ravno tako. Sladkarije je jedel, tudi ko sem imela dieto, vendar v vse manjših količinah. Sam je velikokrat zelo vesel, da jeva in živiva tako zdravo in si znava pomagati s prehrano. Jaz sem ravno tako zelo vesela za to izkušnjo, ki je bila na začetku strašna in popolnoma nova. Sedaj, ko sem dieto končala, se veselim, da bom lahko poskusila še reči, ki jih prej nisem, vendar po drugi strani niti nimam takšne potrebe, ker sem se sladic in vsega z bele moke popolnoma odvadila jesti. Zavedam se, če bom na primer v restavraciji imela na voljo različne jedi, se bom vedno odločila za tiste bolj zdrave. Dandanes takšne diete res niso problem, ker je veliko trgovin z veliko izbiro zdravih sestavin za pripravo zdrave hrane in hkrati je vse več restavracij, ki ponudijo tudi zdrave jedi."