Skip to main content

Kaj duša potrebuje, da bo zdrava?

Kaj duša potrebuje, da bo zdrava?

NAJPOMEMBNEJŠI NASVETI ZA ZDRAVJE:

- Nujno je, da vsak dan zaužijem C vitamin.
- Če jemljem D vitamin, bo to zagotovo prispevalo k mojemu zdravju.
- Še bolj pomembno je vsakodnevno gibanje v naravi.
- Hrana je vse. To kar jem, to sem. Ekološka prehrana z veliko sadja in zelenjave je ključ do zdravja.
- ...

Kateri zdravstveni nasvet je pravi zame? VAS ZANIMA, KAJ DUŠA POTREBUJE, DA BO ZDRAVA?

V svojem fizičnem obstoju smo se navadili vprašanja, kaj TELO potrebuje, da bo zdravo? Razvili smo čudovite sisteme za zdravljenje telesa, različne terapije, zdravila, prehranska dopolnila, različne sisteme prehrane ipd. Vsi, ki smo diplomirali na farmaciji (in drugih zdravstvenih smereh) smo vse to znanje še bolj razširili in ga podkrepili z dokazi.

Pa vendar, ali je osredotočanje na telo napačno? Po mojem mnenju ni, saj se nam v praksi kaže, da je to zelo koristno. Je pa mnogokrat pomanjkljivo. Zakaj? Zato, ker nam manjka stik z Življenjem. V neki knjigi sem zasledila čudovito primerjavo. Če pianista zgrabi bridkost, jeza, žalost, strah pred preživetjem in podobna čustva, ali pomaga, če peljemo na popravilo klavir k najboljšemu strokovnjaku?

To seveda ne pomeni, da ne skrbimo za svoje telo. Telo je treba negovati z vsem spoštovanjem, mu dovajati ustrezno gorivo ter mu dodeliti tako počitek, kot tudi fizično aktivnost. Vse to pa delati z zavedanjem, da je telo inštrument duše. Če nam je beseda duša tuja, jo lahko vidimo kot sinonim za Življenje (nematerialni, pa vendar bistveni del človeka), ki naše materialno življenje opazuje in ga ne sodi.

Kako poskrbimo za zdravje duše?

Najprej z zavedanjem, da se za vsakim vidikom zdravja ali bolezni skriva energija duše in je skrb zanjo glavna, če si želimo dobrega zdravja.

Kot petčutna osebnost, ki vsak dan uporablja samo svoj um, veliko ljudi ni zmožnih priti v stik z delom sebe, ki samo obstaja in opazuje. Danes obstaja veliko možnosti za ta stik: čuječnost, meditacija, molitev ipd. Pomembno je, da to resnično izvajamo. Ko pridemo v stik, lahko na ta del naslovimo vprašanja, ki se vežejo na naše vsakdanje življenje (zdravje, služba, partnerstvo, poslanstvo, nepremičnine, otroci...). Če smo v pristnem stiku, so odgovori vedno v skladu z našo dušno potjo, kar se v fizičnem življenju odraža z globokim mirom, ki ga čutimo v sebi.

Če vam še ni uspelo navezati pristnega stika, odgovore pa bi si želeli, lahko namesto vas, vprašam jaz.

Poskrbite za zdravje svoje duše in sporočilo delite s prijateljskimi dušami. ?

Polona

Naročam se na sporočila duhovnega vodstva.