Skip to main content

Seneni nahod oz. alergijski rinitis – 1. Del

Seneni nahod je sezonska oblika alergijskega rinitisa. Zelo pomembno je prepoznavanje bolezni, saj lahko na prehodu letnih časov, ko temperature ozračja zelo nihajo, simptome enačimo s prehladom.

PREHLAD

 • nosni izcedek je gostejši, lahko rumen, zelen
 • izmenično zamašeni ena ali druga nosnica
 • simptomi enako močno izraženi ne glede na prostor in vremenske razmere

ALERGIJA

 • kihanje, srbenje oči in nosu
 • simptomi trajajo dlje časa – več kot dva tedna
 • nosni izcedek je voden in prozoren
 • zamašenost ali delna prehodnost obeh nosnic
 • simptomi močneje izraženi na prostem in ob lepem vremenu

Po 13-ih letih ukvarjanja z bioresonančno metodo vem, da imajo največ koristi pri zdravljenju senenega nahoda tisti ljudje, ki se tega lotijo celostno. Opravijo bioresonančno diagnostiko, ki odkrije vse alergene in tudi druge obremenitve telesa, ki so v večini primerov razlog za vsakoletni zagon alergije. Od teh obremenitev so najbolj pogoste: porušena črevesna flora, prisotnost glivic in parazitov, obremenitev s težkimi kovinami, obremenitev z aluminijem. Ob izvajanju bioresonančnih tretmajev in razstrupljanju telesa, alergija izgubi svojo moč. Človek ima na koncu dvojno korist: nima več težav zaradi katerih je prišel, hkrati pa je opravil tudi razstrupljanje telesa in s tem pridobil ogromno količino sveže energije. Če to želite tu za sebe, vabljeni.

Več o poteku in pozitivnih učinkih si preberite v mnenju stranke: https://www.andravita.si/izkusnje/bioresonanca/ida

En del razstrupljanje telesa smo že obravnavali s postopkom čiščenja jeter. Če ste ga zamudili, vabljeni.

Kaj pa, če že močno kihate, smrkate in vas neznosno srbijo oči?

Tečete k zdravniku, da vam predpiše antihistaminik in nazalni kortikosteroid. Večina od vas je že slišala za antihistaminike in kortikosteroide, ki se uporabljajo tudi pri drugih zdravstvenih težavah. Jaz jim pravim ZDRAVILA ZA REŠEVANJE ŽIVLJENJA. Če imate hudo alergično reakcijo – anafilaktično reakcijo, ne razmišljajte niti sekunde. Ta zdravila vam lahko rešijo življenje in so zato tudi sestavni del kompleta za samopomoč, ki jo imajo zelo alergične osebe vedno pri sebi.

Če pa vam je že popolnoma jasno kaj vas čaka to pomlad in niste življenjsko ogroženi, pa je skrajni čas, da poskusite kaj novega. Če nimate motivacije, vas spodbujam, da si pogledate mehanizme delovanja in stranske učinke teh zdravil. Velikokrat mi ljudje povedo, da jemljejo zdravila za zdravljenje alergije (antihistaminike). Če preberete mehanizem delovanja piše, da se ta zdravila vežejo na receptor za histamin in s tem preprečijo njegovo alergijsko reakcijo. Po domače to pomeni, da so zdravila histaminu zasedla stol in zato ni v svojem udobnem položaju, da bi povzročal znane alergijske simptome. Vprašajte se samo, kaj se bo zgodilo, ko bo stol prost (prvi dan, ko ne boste vzeli zdravila)? Ja točno, enako bo kot prej. Z metodami, ki so opisane na teh straneh stremite k temu, da se zmanjša količina histamina in vam potem ni več potrebno skrbeti ali je stol prost ali zaseden.

Enako preberite o kortikosteroidih. Če niste življenjsko ogroženi, to ni zdravilo za na dolge proge. Če še ne veste zakaj, preberite dolg seznam stranskih učinkov: krvavitev iz nosu, pekoč občutek in draženje nosu, vneto grlo, kašelj, razjede ali vnetja v nosu, zatiranje nadledvične žleze (organ, ki odigra ključno vlogo pri izgorelosti), bolečine v sklepih in mišicah,....Stranski učinki so opisani za kortikosteroide, ki se uporabljajo v pršilih za nos.

Če ste se sedaj že ogreli za naravne rešitve, berite naprej.

Če so alergijski simptomi že v polnem razmahu, je pri bioresonanci na voljo akuten tretma, ki vam v trenutku zmanjša jakost izraženih simptomov in prinese olajšanje. Iz izkušenj vem, da pomaga tudi pri težjih oblikah, kot so občutki, da bi si izpraskali oči in veke niso več samo pordele, temveč se koža že lušči. Pomaga tudi takrat, ko je nos skoraj neprehoden in dihanje oteženo.

Za vse ljubitelje homeopatije je na voljo kar nekaj učinkovitih rešitev. Pripravek iz čebule je primeren pri simptomih, ki so podobni tistim, ko režemo čebulo. Pripravek iz smetlike je primeren za vse očesne simptome. Mimogrede, homeopatija ponuja tudi preventivne rešitve, ki se jih začne jemati vsaj kakšna dva meseca pred običajnim začetkom alergije. V ta namen se koristi pripravek iz cvetnega prahu.

Od prehranskih dopolnil se je zelo dobro izkazala mešanica koprive in črnega ribeza. Imata močno protivnetno delovanje in sta primerna za vse situacije, ko pride do pretiranega imunskega odziva. Alergija je samo ena od možnosti, kjer lahko pokažeta svoj izvrsten učinek. Veliko lahko preberemo o uporabi teh substanc tudi pri avtoimunih boleznih. O tem bomo govorili kdaj drugič.

Veliko ljudem so koristili pripravki iz silicija. Omenili smo, da ima veliko ljudi obremenitev z aluminijem. Silicij je prava rešitev za to.

Ni pomembno ali imate rinitis samo eno sezono ali dlje časa, vam bo koristila jogijska tehnika jala neti, pri kateri uporabljate posodico neti lota.

Še nekaj splošnih ukrepov, ki vam olajšajo situacijo:

*v mestih ne zračiti prostorov v večernih urah, na deželi ne v jutranjih

Če želite pomlad preživeti brez kihanja, smrkanja in pekočih oči, vas vabim na bioresonančno obravnavo v Radovljici ali na osebno svetovanje preko telefona / zoom-a.

Kot magistra farmacije imam 12 let delovnih izkušenj na področju farmacevtske industrije in 13 let delovnih izkušenj iz področja zdravilstva.

Kontakt za prijavo

 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • 070 258 308
 • www. andravita.si