Hrana
O tej temi obstaja veliko literature, zagotovo pa velja, da je zdrava hrana pridobeljana z ekološko pridelavo in je posrednik življenja. Pomeni, da ni denaturirana, rafinirana in pripravljena v mikrovalovni pečici.
V času bioresonančnega zdravljenja se je potrebno odreči uživanju svinjine. Svinjina ima sestavo, ki omogoča hitro gnitje. Produkti, ki pri tem nastajajo obremenjujejo organe za razstrupljanje in izločanje. Ima veliko maščob, vsebuje rastni hormon, visoko koncentracijo histamina, ki pospešuje alergične reakcije. Prav tako se je potrebno odreči rafiniranemu belemu sladkorju, ki ima negativen učinek na normalno črevesno floro. Pri presnovi sladkorja se porabijo večje količine vitaminov in mineralov, tako se z uživanjem sladkorja zmanjšuje naša naravna odpornost.
Kako do zdrave hrane?
Če imamo vsaj malo zemlje podprimo samooskrbo Slovenije in zasadimo svoj vrt. Tudi v mestu si lahko pridelamo svežo hrano (knjiga G. Stanič: Sonaravni vrt na strehi). Veliko izobraževanj in informacij s področja pridelave ekološke hrane nudita permakultura in biodinamika (zveza društev Ajda).
Lahko nakopujete od lokalnih ponudnikov npr: www.zeleni-zabojcek.si, www.nakupujmoskupaj.si.
Zelo obširne informacije nudi ekovodič, ki ga najdete na spletnem portalu Zazdravje.net oz. v njihovih novicah "Skupaj za zdravje človeka in narave".
Za lažji pregled polic trgovskih centrov, je naveden pregled nekaterih ekoloških blagovnih znamk: Mercator Bio (Mercator), Natur pur (Spar), Natur aktiv (Hofer), Alnatura, dmBio (DM), Bio primo (Muller).
Tukaj je navedenih samo nekaj idej kako do bolj zdravega vira prehrane. Možnosti je še veliko.