Skip to main content

Zakaj je utrujenost nekaj, kar doživi skoraj vsak človek in kako si pomagati?

Zaživi brez utrujenosti

Večinoma mislimo, da je to zaradi obilice dela, ki ga je potrebno opraviti,vendar pa je to samo del resnice.

Če je utrujenost fizična, je to dokaj hitro rešljiv problem. Se spočijemo, naspimo, si dovolimo nekaj radostnih trenutkov in že smo v dobri formi.

Drugače je pri dolgotrajnejši utrujenosti, ki se lahko kaže na različne načine:
- občutek nezadovoljstva,
- motnje spanja,
- težave s koncentracijo in spominom,
- slabša odpornost proti boleznim in počasno celjenje,
- razdražljivost in občutek strahu,
- splošno zmanjšanje življenjskega zadovoljstva in veselja do stvari, v katerih smo nekoč uživali,
- povečana telesna utrujenost kljub počitku,
- zmanjšana zmogljivost in motivacija za opravljanje vsakodnevnih dejavnosti.

Stanja, ki izhajajo iz dolgotrajnejše utrujenosti se lahko razvijejo tudi pri ljudeh, ki ne delajo količinsko veliko, vendar jim delo ne ustreza oz. ga dojemajo kot nesmisel (Sizifovo delo).

To so danes zelo pogosta stanja, ki pa smo se jih navadili in se nam lahko zdijo celo normalna. Niti jih ne povezujemo direktno z utrujenostjo. Taka stanja niso ozdravljiva z dozami počitka, farmacevtskimi pripravki (ti nam lahko pomagajo oblažiti najhujše simptome), temveč so ozdravljiva s prepoznavanjem svojih potreb in svojih strasti ter postopnim uvajanjem le teh v svoje življenje. Ozdravljiva so, ko se naučimo navezati stik s telesom, ga občutiti in ne samo razmišljati kaj bi bilo dobro za naše telo.

Če se znajdeš v opisu, imam zate odlično novico! 9. 5. 2024 se prične tečaj - Zaživi brez utrujenosti.

Na tem tečaju se naučiš prepoznavati, kako obnoviti svojo energijo in vzpostaviti trdnejšo povezavo s svojim telesom. To ni tečaj samo o utrujenosti, temveč gre za celovit pristop k boljšemu počutju in zdravju. S pridobljenim znanjem imaš sposobnost bolje obvladovati utrujenost, osnovne zdravstvene težave in celo odkrivati svoje strasti ter jih uresničiti v praksi. Namen tečaja je zagotoviti učinkovite rešitve za obnovitev energije ter ohranjanje tega stanja, kar je ključno ne le za spopadanje z utrujenostjo, temveč tudi za premagovanje izzivov in odkrivanje novih potencialov v življenju, bodisi v karieri ali osebnem razvoju.


Program tečaja:
Prvo srečanje - 9. 5. 2024, ob 18. uri
Podpora nadledvičnih žlez kot ključ za premagovanje utrujenosti
Drugo srečanje - 16. 5. 2024, ob 18. uri
Učinkovite rešitve za globok spanec ter premagovanje utrujenosti z ustrezno prehrano in pijačo
Tretje srečanje - 23. 5. 2024, ob 18. uri
Ne bi bilo utrujenosti, če bi bilo več časa, več denarja, več dopusta, manj dela - praktična vaja manifestacije
Četrto srečanje - 30. 5. 2024, ob 18. uri
Utrujenost: " Imam preveč tistega kar nočem in premalo tistega kar hočem". Raziskovanje moči besede MORAM in kako jo opustiti
Peto srečanje - 6. 6. 2024, ob 18. uri
Blaga rekreacija kot pomoč pri utrujenosti, izgorelosti, stresnih situacijah in bolezenskih stanjih

Kaj prejmeš na tečaju?
    • 5 spletnih skupinskih srečanj
    • 3 kanalizirana sporočila
    • podporo v zaprti FB skupini
    • praktične vaje za dodatno podporo
    • temeljna navodila za izvajanje manifestacije

Če se trenutno nahajaš v kakem izmed stanj, ki kažejo na dolgotrajnejšo utrujenost, naj ti povem dobro novico. Vem kako ti je in vem, da ti ni ravno enostavno. Sem bila tudi jaz tam nekaj let nazaj in vem kaj pomeni izgorelost. Ne samo v besedi, temveč tudi v praksi, v lastnem telesu. Zaradi hude nespečnosti, se mi je življenje ustavljalo, misel kako naprej pa je postajala vedno bolj strašljiva.

Večkrat me kdo vpraša, kaj je recept za zdravljenje izgorelosti. Moj recept je redno in vztrajno »jemanje zdravila« čutim sebe – živim sebe. Zaenkrat to ni zdravilo, temveč način življenja kjer navezujemo stik s telesom, prepoznavamo svoje potrebe, svoje srčne želje in svoje strasti ter jih postopno uvajamo v svoje življenje.

Velikokrat dobim odgovor: »Saj jaz to vse vem, samo nimam časa, dopusta, denarja, ipd. » Za ta način življenja je za začetek dovolj odločenost, da ga uvrstimo v svoj urnik pa tudi, če je to na začetku 15 minut na dan.

Če imaš to odločenost, se prijavi tukaj

Mnenji udeleženk tečaja – Zaživi brez utrujenosti:

Hvala, da si ustvarila ta tečaj zame in ostale izgorelčice. Meni je bilo fajn 😍.
Všeč mi je  tvoj način deljenja svojega obsežnega znanja, nežen, prijazen, in nevsiljiv.  Malo teorije in ogromno iz prakse in svojih bogatih izkušenj. Veliko stvari sem “teoretično” že vedela, precej pa ne. Bilo je kar nekaj “aha” momentov. Všeč so mi bila kanalizirana sporočila točno za nas. Kot bi vedeli. Všeč mi je bila majhnost skupine, nekaka intimnost vsega doživetja.
Tanja

Enostavna in jasna predstavitev, zakaj nam je težko delati spremembe, ker je potrebno vztrajati, vsak dan na "novem programu", si vzeti čas zase, se postaviti zase, se pogovarjati, razumeti, biti prijazen, včasih znoreti in mogoče pojasniti zakaj, biti hvaležen ... Tvoja skupna kanaliziranja na teme so tako preprosta, jasna, pomirjajoča, dejansko delujejo kot meditacija, tako da sem pri eni trikrat zaspala- zvečer, preden sem jo do konca poslušala in dojela.
Res te potrebujemo Polona, da nam bereš lastne misli, ki se nam še skrivajo v rahli meglici. A se vidi skozi in v daljavo in lepo je, življenje je lepo! Vsem želim napredka in GLEJTE SKOZI SVOJE SRCE IN NE SKOZI OBJEKTIV DRUGIH, kajti tako vas bodo tudi drugi na koncu razumeli, podpirali, če ne, pa nekdo, ki je BLIŽJE VAŠEMU SRCU! IN BODITE AVTENTIČNE! Alenka

Prijavi se tukaj

Srčen 💜 pozdrav,

Polona

P.s. Tukaj si lahko prebereš več informacij o tečaju