Skip to main content

Izzivi poletja

Poletje je čas, ko večina ljudi pomisli na oddih, dopust in nekaj trenutkov, ki jih bodo namenili sebi. Obstaja tudi obratni svet in je nekaterim ravno poletje največja sezona dela. Kakorkoli, vsi se srečujemo z enim izzivom poletja – to je močno sonce in zaščita kože. Danes nimam namena pisati katero sončno kremo izbrati in kje jo kupiti. Kozmetika ni ravno moje zanimanje in tudi strokovnega znanja na to temo nimam veliko. Moj namen je podeliti lastno izkušnjo na to temo in opozoriti, da posvetitev tej temi ni izguba časa, temveč velika naložba v lastno zdravje. Če še ne veste, ponavljajoča izpostavljenost soncu povečuje tveganje za nastanek kožnega raka, ki je najpogostejši rak pri ljudeh.

izzivi poletja 02

Zakaj kupiti naravno mineralno sončno kremo?

  • ker vse kar se nanese na kožo, pristane v telesu
  • ker krema pristane v morju, kjer spreminja ravnovesje življenja ( na Havajih so npr. že prepovedali uporabo sončnih krem s škodljivimi substancami, ki uničujejo koralni greben)
  • ker krema lahko pride tudi v podtalne vode

Moja izkušnja sega v obdobje prvega leta mojega otroka, ko je dobil diagnozo atopijski dermatitis. Zaradi vseh družinskih zdravstvenih težav, smo morali odpovedati poletni dopust. Ko je že izgledalo, da bo šlo poletje mimo nas, smo v jesenskem času našli en teden sončnega otoka bolj na jugu. Vedela sem, da bomo veliko v senci, vseeno pa me je skrbelo zaradi stanja kože. Za rezervo sem želela imeti sončno kremo, vendar nisem vedela katero naj izberem glede na starost otroka in diagnozo. Posvetovala sem se s strokovnjaki in kupila sončno kremo visokega cenovnega razreda. En teden je hitro minil in preživeli smo lep dopust. Po vrnitvi domov mi je v roko prišla revija z objavljenim testom sončnih krem. Razvrščene so bile od najslabše (zgoraj) do najboljše (spodaj). Moja krema je bila na vrhu seznama. Takrat sem vedela, da se bo  potrebno tej temi bolj posvetiti in tako svetujem tudi vam.

Za reševanje zdravstvenih težav z naravnimi rešitvami vas vabim na bioresonančno obravnavo v Radovljici ali na osebno svetovanje preko telefona / zoom-a.

Kot magistra farmacije imam 12 let delovnih izkušenj na področju farmacevtske industrije in 13 let delovnih izkušenj iz področja zdravilstva.

Kontakt za prijavo

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.