Skip to main content

Seneni nahod oz. alergijski rinitis 2.del

Kako ga dokončno odpravimo in se ga znebimo za vedno?

Ko imamo neko bolezensko stanje, najprej razmišljamo kako bi pozdravili telo oz. določen organ s katerim imamo težave. Če vas zanima kako si pomagati pri senenem nahodu na fizični ravni, vas vabim, da si preberete prvi del.

Če sodite med tiste, ki že zelo dobro skrbite za svoje telo, pa se vam simptomi še vedno ponavljajo, vas vabim, da berete naprej in vstopite v novi svet zdravljenja.

Kako? S poznavanjem metafizičnih vzrokov bolezni.

Kaj je to? Metafizični vzroki bolezni so plod naših misli, prepričanj, vzorcev in navad, ki se izoblikujejo tekom življenja. Kljub temu, da so bolj skriti, imajo na naše zdravje velik vpliv. Poznamo jih tudi pod imenom psihosomatski vzroki bolezni.

Rinitis pomeni vnetje nosne sluznice. Iz pogleda metafizike, vsako vnetje ponazarja potlačeno jezo.

Če imate alergijo, se težko prilagajate določeni osebi ali situaciji. Preveč zlahka padate pod vpliv drugih ljudi, zlasti tistih, na katere želite narediti vtis. Pogosto ste preobčutljivi ali pa se zlahka ustrašite.

Prisoten je notranji konflikt, ko del vas nekaj ali nekoga ljubi, medtem ko vam drugi del to prepoveduje. Ali ne bi bilo vaše življenje enostavnejše in veliko bolj prijetno, če bi lahko pritegnili pozornost tistih, ki jih imate radi, ne da bi zboleli?

Pogosto so imeli tisti z alergijami dva starša, ki sta imela nasprotna stališča na številnih področjih, kar je povzročilo konflikt pri otroku. Alergije lahko zlahka postanejo pripomoček, ki pritegne pozornost, še posebej, če je alergija huda ali smrtno nevarna.

Prisotne so misli, da boste resnično ljubljeni, če se boste obnašali v skladu s pričakovanji ljubljene osebe. Pomembno si je zapomniti, da vam podrejenost ne bo prinesla ljubezni.

Pogosto se razvije alergija na hrano, ki jo radi uživate. Če ste alergični na takšno hrano se vprašajte, ali je možno, da si težko dovolite uživati v užitku, ki ga prinašajo dobre stvari v življenju?

 

Težave z nosom

Ker je zrak simbol življenjske sile in temeljnega pomena za življenje na fizični ravni, je težko dihanje skozi nos neposredno povezano z odvzemanjem življenja. Običajno se odrežete na čutni ravni zaradi občutka lastnega trpljenja ali trpljenja nekoga, ki ga imate radi.

Če imate oslabljen vonj ali zamašen nos, si zastavite vprašanje: koga ali česa trenutno ne prenesem? Nobenega napredka ne bo, če boste sami sebi rekli, da ne čutite ničesar. Ugotovite kaj vas prestraši. Običajno se tisti, ki nočejo priznati svojih občutkov, bojijo krivice.

Zamašen nos se pogosto pojavi pri tistih, ki so zelo občutljivi, vendar blokirajo svojo občutljivost zaradi strahu pred (predvsem tujimi) čustvenimi poplavami. Razumeti je potrebno, da obstaja razlika med čustvenostjo in občutljivostjo. Lahko ste občutljivi in s tem izražate človečnost, ni pa potrebno, da ste čustveno vpleteni. Ko to razumete in udejanjite v življenju, lahko zopet globoko vdihnete. S tem osvobodite zadušeno življenjsko silo, svobodno ljubite in podpirate druge.

V zdravilski praksi sem srečala že veliko ljudi, ki imajo ne samo sezonski rinitis, temveč kar celoletni. Večina je moških. Spodaj opisujem svoje videnje te simptomatike.

Še vedno je v veliko družinah prisotna vzgoja, da moški ne more prihajati v stik s svojimi čustvi in ne joka. Veliko bolj, kot biti usklajen s svojim čustvi, je bilo pomembno biti delaven ali biti uspešen (običajno v finančnem smislu). V odrasli dobi ti moški pridejo v partnerstva. V praksi sta najbolj opazna dva s tem povezana scenarija razvoja rinitisa.

V prvem primeru je partnerka v močnejši poziciji in partner se na vseh nivojih čuti dolžno, da ji pomaga. Ko ima partnerka težave, ki se pri njej izražajo z močnejšimi čustvi, ga njena čustvena poplava dobesedno »poplavi«. Če ni ravno v najboljšem stanju, potem nima več samo rinitisa, temveč tudi akutno zboli za kakšno drugo boleznijo  (respiratorni infekti, trebušne zadeve, kožne problematike,...).

Drugi scenarij je ravno obraten, da se partner iz strahu pred emocijskim vpletanjem umakne oz. zbeži proč. S tem si ohrani svoje čustveno stanje, vendar pa simptomatika rinitisa napreduje. Ne dovoli si čutiti, kar lahko sčasoma privede tudi do izgube čutov, npr. vonja in okusa. Pri obeh scenarijih lahko z leti simptomatika napreduje proti zobovju in sinusom.

Velikokrat je rinitis opazen tudi pri moških, ki se partnerstva dobesedno izogibajo, ker se bojijo čustvenih poplav ženske.

Kaj storiti?

Zavedati se, da je določena raven občutljivosti v življenju dobrodošla. Občutljivost ne pomeni avtomatično, da ste dovzetni za čustvena stanja drugih. Ohranjajte svojo suverenost in sodelujte s sopotniki kolikor je pač v vaši moči.

Če imate otroka s simptomi alergijskega rinitisa, poskrbite za enotna in jasna družinska navodila.

Že Hipokrat je vedel, da so metafizični vzroki glavni poganjalec bolezni, zato je zapisal: »Vsaka oseba je edinstvena in potrebno je skrbeti za osebo, ne za bolezen!«

 

Za bolj učinkovito zdravljenje, ki poteka tudi na metafizični ravni, vas vabim na osebno svetovanje preko telefona / zoom-a ali na Sporočila duhovnega vodstva.