Skip to main content

Si predstavljaš, da poznaš vzrok bolezni in jo zato znaš izklopiti?

Si predstavljaš, da poznaš vzrok bolezni in jo zato znaš izklopiti?

To se sliši skoraj neverjetno, vendar je mogoče, če poznaš metafizične vzroke bolezni. Uf, kaj je to?

Metafizični vzroki so plod naših misli, prepričanj, vzorcev ter navad, ki se oblikujejo skozi življenje. Močan vpliv ima tudi čustveno stanje v katerem preživljamo večino časa.

Pri svojem zdravilskem delu sem se večkrat srečala s skepticizmom do povezave med čustvenim stanjem in boleznijo, še posebej, ko bolezen postane dolgotrajna. Vendar pa želim deliti s tabo en primer, ki namiguje na močno povezavo med našim duševnim stanjem in fizičnim zdravjem.

Veliko nas je opravljalo vozniški izpit. Simptom, ki se velikokrat ob tem pojavi, je driska. Ali je driska nastala zaradi okužbe, nepravilne prehrane, ipd? NE, nastala je, ker je prebavni trakt zelo občutljiv na strah. Kaj se zgodi, ko je strah dolgotrajen? Kaj se zgodi, ko se strah preobrazi v dolgotrajno anksioznost in občutek, da nismo varni? Ne pomeni, da imamo non stop drisko. Pomeni pa, da se bomo slej ko prej začeli soočati z nelagodjem prebavil, ki bo lahko preraslo v kronično bolezen. Tukaj se začne povezava med čustvenim stanjem in fizičnim nelagodjem.

Če poznaš nelagodje prebavil in ga rešuješ s spremembo prehrane, je to dober prvi korak. A včasih spremembe v prehrani, ne prinesejo želenih rezultatov. Tu ti želim predstaviti koncept metafizičnih vzrokov bolezni prebavil, ki jih je opisala Louise Hay. Te afirmacije ponujajo možnost odpravljanja težav z zavedanjem in spreminjanjem miselnih vzorcev.

ČREVESJE – težave: Strah pred tem, da bi starim stvarem, ki jih ne potrebujete več, pustili oditi.    Radostno in z lahkoto se poslavljam od starega ter veselo pozdravljam novo.

HEMEROIDI: Strah pred skrajnimi roki. Jeza na preteklost. Strah pred zapuščanjem stvari. Občutek obremenjenosti. Zapuščam vse, kar ni ljubezen. Časa in prostora je dovolj za vse, kar bi rada storila.

PREBAVA – slaba: Strah na ravni trebuha, groza, zaskrbljenost. Oklepanje in zadrževanje. Vsa nova doživetja prebavljam in presnavljam mirno in radostno.

USTA – težave: Ustaljena mnenja. Zaprt um. Nezmožnost sprejemanja novih idej. Veselo pozdravljam nove ideje in zamisli ter se pripravljam, da jih bom prebavila in asimilirala.

USTNI ZADAH: Gnile navade, nizkotno opravljanje, grde misli. Govorim ljubeče in prijazno. Izdihujem le dobro.

VETROVI (flatulenca): Oklepanje. Skopost. Strah. Neprebavljene zamisli. Sproščen sem in puščam, da življenje z lahkoto teče skozme.

ZGAGA: Strah. Strah. Strah. Grabi vas strah. Svobodno in globoko diham. Povsem varna sem. Zaupam procesu življenja.

ŽELODEC (čir): Strah. Prepričanje, da niste dovolj dobri. Radi bi zadovoljili druge.  Rada se imam in cenim se. Pomirjena sem s sabo. Čudovita sem.

DA, bolezen se lahko naučiš izklopiti, če poznaš ozadje njenega nastanka.

 
Srčen 💜 pozdrav
Polona

P.s.
Če si želiš poznati ozadje svojega telesnega stanja, te vabim na programe Notranje resnice., kjer raziskujemo in razkrivamo metafizične vidike zdravja.