Skip to main content

Zdravje in post

Zdravje in post

Polona k tebi sem hodila s sinom od njegovega 10-tega meseca dalje kar nekajkrat. In ravno tebi gre zasluga za vse moje že 11 let trajajoče napore v smeri zdravja sebe in družine. Tebi v zahvalo gledam že vsa ta leta čisto drugače na telo in duha na ljudi in planet. Spremenili smo prehrano, kozmetiko, vodo že dolgo nazaj, prav tako je naš sin, kljub svojim alergijam izredno zdrav fant. Nikoli ni še prejel antibiotikov ali drugih alopatskih zdravil :-) Z virusi pa opravi vedno zelo "na hitro". Zelo sem ti hvaležna! Saša

Pred kratkim sem dobila tole elektronsko sporočilo. Zakaj so mi taka sporočila tako ljuba? Ker iz njih govori sprememba, ki jo je človek naredil pri sebi in jo umestil v svoje okolje. Ni samo čakal, kdaj bodo delovali zdravilo, terapija ali karkoli podobnega, temveč si je dovolil, da sem mu odpre nov svet pogleda na zdravje in življenje nasploh. Ni se ustavil samo pri razmišljanju, temveč je šlo za konkretne akcije, ki so potem prinesle rezultate. Zakaj je to tako pomembno? Zato ker tako ustvarjamo zdravo družbo in zdrav planet.

Ena ključnih stvari, ki jo v tem času lahko naredite za svoje zdravje, je post ali razstrupljanje telesa. To seveda lahko izvajate kadarkoli, lahko pa izkoristite čas, ki je v ta namen posvečen v krščanski tradiciji. To je čas od pepelnične srede do sobote pred Veliko nočjo. Letos je to od 22.2. do 8.4. (v krščanski tradiciji sicer ni posta na nedeljo, zato traja 40 dni).

Post pomeni odrekanje hrani (tudi zabavi, vendar to pride avtomatično, če nič ne jeste). Lahko naredite post z vodo, svežimi sokovi ali čistimi juhami. Karkoli vam ustreza, bo vaše telo imelo korist. Čas trajanja si določite sami (če ste začetnik, je priporočljivo 1-3 dni). Ko ni hrane, se ustavijo vsakdanji procesi in telo takoj vklopi čiščenja za katera drugače nima časa. V krščanstvu post pomeni tudi, da molite in ste s tem bližje Bogu. Če vam je to čisto tuje, bo enostavno odrekanje hrane čisto dovolj, vse ostalo pa se bo zgodilo samo po sebi. Avtomatično se boste manj ukvarjali z zunanjim svetom in več z notranjim. Veliko kreativnih idej je luč življenja ugledalo ravno preko posta in tišine. Izkoristite post in postavite nove temelje za svoje življenje.

Če pa vas je strah posta in lakote, pa za vas obstaja čudovita rešitev v obliki čiščenja jeter. Metoda je zelo učinkovita, saj vas v 9 dneh popelje na različne nivoje prehranjevanja in hkrati odvzema delo jetrom, da le ta lahko naredijo svoje globinsko čiščenje, ki ga nikakor ni mogoče narediti ob vsakdanji prehrani.

Velikokrat slišim komentar, da če zdravo ješ, ne potrebuješ posta ali razstrupljanja. Pa še ena pogosta: »Mi pojemo ogromno solate in zelenjave z domačega vrta in tega ne potrebujemo«. S tem se ne strinjam, ker ljudje pač živimo na planetu Zemlja in imamo avtomatično v telesu toksine. S postom gre za usmerjeno dejavnost, ki jo človek izvaja na ravni telesa in duha, da očisti telo in okrepi duha. Ko začnete to delati sami, postanete inspiracija za svoje bližnje. Ko spreminjate sebe, se spreminja vse okoli vas.

Želim vam veliko novih spoznanj ob čiščenju telesa in krepitvi duha.